
                 
 

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS AND ANSWERS 

 
Q. What are my voting rights in the condominium association? 
A. Every owner of a condominium unit is a member of the Association.  See paragraph seven (7) of 

the Declaration.  Every owner(s) is entitled to one (1) vote. 
 
Q. What restrictions exist in the condominium documents on my right to use my unit? 
A. The restrictions are contained in Paragraph 12 of the Declaration.  They include a residential use 

requirement; the requirement to keep the air-conditioning and plumbing systems in good repair; 
not to place any sign on the common elements or the unit; one small cat or dog are accepted; no 
individual may own more than three units.  See the Rules and Regulations for further 
information. 

 
Q. What restrictions exist in the condominium document on the leasing of my unit? 
A. No unit may be leased for less than three months. There are no other restrictions on rental units. 
 
Q. How much are my assessments to the condominium association for my unit type and when are 

they due? 
A. All units are assessed according to the percentage of ownership shown in Article 4 of the 

Declaration of Condominium.  Assessments are due on the first day of the first, fourth, seventh 
and tenth months of each fiscal year, and are subject to legal action if they are not paid on time.  
The assessments will be $_________________ per quarter for Unit ____________.  From time 
to time, special assessments may be levied by the Board of Directors.  Unpaid assessments are 
subject to annual interest and late fees at the highest rate allowed by law. 

 
Q. Do I have to be a member in any other association?  If so, what is the name of the association 

and what are my voting rights in this association?  Also, how much are my assessments? 
A. Yes, Mariner Village-Tarpon Cove Community Association, Inc.  Individual unit owners do not 

have voting rights in this Association.  The assessments will be $_____________ per 
______________ for Unit ______________, and are collected as part of the common expenses 
under Section 7(h) of the Declaration of Condominium. 

 
Q. Am I required to pay rent or land use fees for recreational or other commonly used facilities?  If 

so, how much am I obligated to pay annually? 
A. No. 
 
Q. Is the condominium association or other mandatory membership association involved in any 

court cases in which it may fact liability in excess of $100,000?  If so, identify each such case. 
A. No. 
 

 
NOTE: THE STATEMENTS CONTAINED HEREIN ARE ONLY SUMMARY IN NATURE. A 

PROSPECTIVE PURCHASER SHOULD REFER TO ALL REFERENCES, EXHIBITS 
HERETO, THE SALES CONTRACT, AND THE CONDOMINIUM DOCUMENTS. 
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